tisdag 28 september 2010

Kamphundar

En kamphund är enligt de obildade Pitbull, Amstaff, Staffe, m.fl. Men en kamphund är INGEN ras, utan en kamphund är en hund, oavsett ras, som tränas för att slåss mot andra hundar. Således kan vilken hund som helst bli en kamphund.
Titt som tätt ploppar rubriker med ordet kamphund upp i media. Ordet kamphund missbrukas alldeles för lätt, antagligen för att det är så laddat med rädsla, hat & känslor. För bilden man ser framför sig när man hör ordet kamphund är ju en blodig, tokig best som anfaller allt den ser med blottade tänder. Så vitt jag vet så finns det inga sådana raser här i Sverige. De borde skriva att det borde ske ett förbud mot farliga hundar istället för kamphundar. När man har granskat de fall med hundattacker så har omständigheterna varit onormala. För isåfall kan vi ju lika gärna förbjuda vuxna människor, för att en del förgriper sig på barn, för det är ju inget normalt beteende.

Det är enligt mig oansvarigt att använda sig av ett vagt begrepp som kamphund. För syftet med användadet av begreppet kamphund är ju knappast för att vi ska veta vilken ras det handlar om, utan det handlar snarare om att väcka känslor och skapa stora rubriker och sälja så mycket tidningar som möjligt.
För dessa känslor säljer lösnummer, som får konsekvenser av att det tas politiska beslut om att ett antal hundraser ska förbjudas, trots att det inte är dessa raser som ligger bakom de flesta hundattackerna.

Jag kan förstå att folk blir rädda när de ser en amstaff, pitbull för de ser kanske respektingivande ut. Men om bara folk visste vilken kärlek de överöser en med.
Vi skaffade Amstaff för att det är en tålig och stabil ras. Vi letade länge innan vi fann en kennel som följde de krav vi hade. Jag tycker att oavsett ras, ska man väljauppfödare med omsorg. Vi är nöjda över rasvalet och valet av uppfödare. Fått underbara vänner som ger oss bra stöd och hjälper oss.

Hundarna är helt underbara, älskar allt och alla. Önskar att folk kom fram och frågade om hundarna och rasen, istället för att tro på allt som media skriver och skapa förutfattade meningar om rasen.

1 kommentar:

  1. Bra inlägg! :)

    Vad är egentligen en "kamphund"?

    http://katidis.wordpress.com/2010/09/28/vad-ar-egentligen-en-kamphund/

    Mvh

    SvaraRadera

Klottra gärna ner några rader så blir jag så glad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...