lördag 26 mars 2011

Dagen efter...

första natten med sömnrestriktioner. Ja vad ska man säga, inga problem med att vara vaken till kl 01. Men desto värre att finna motivationen att stiga upp kl 06 en lördag. Tog ett tag innan jag faktiskt ryckte tag i mina axlar och slet mig upp ur sängen. Men då hade kl 06:00 passerats med en halvtimme. Men jag var ju iallafall vaken från 05:30. Men det spelar tydligen ingen roll, utan tiden man spenderar i sängen får i mitt fall inte överstiga 5 timmar. Somnade dock inte förens kl var kvart i 2. Tankar som far i skallen är inte så lätta att blåsa ur. Sen vaknade jag 3 ggr på natten. Ena gången av mig själv, under tiden vaknade Liam så jag petade i nappen, andra gången av att Diez försökte smyga upp i sängen. Han lever för tillfället som ensamhund i huset i väntan på ett nytt hem. Boss lever gott i sitt nya hem. Vi blev tyvärr tvungna att sära på dem. Det är som det är och inget att göra åt för jag tror lösningen blir bra i allafall. Liam har blivit lite bättre med bara en hund kvar. Sista gången vaknade jag återigen av mig själv. Summasumarum blev nattens sömn 3.5h sammanlagt. Trött som vanligt, fast kanske en gnutta tröttare...

När vi ändå pratar hundar så måste jag bara vädra ur mig en sak som irriterar mig så in i norden. Det är människor med fördomar, fördomar mot i detta fall hundraser som media och i folkmun kallas kamphundar. Innan jag fortsätter måste jag dock påpeka att en kamphund inte är en ras utan en hund, oavsett ras, används i hundkamp eller som avlats för hundkamp. Å som alla vet är hundkamper sedan länge förbjudet och således avlas inga hundar för kamp. Var i Falun i fredags, tog en promenad med Diezel när jag möter en kvinna som i stället för att möta mig på trottoaren går ner på vägen, går längs den innan hon efter mötet med oss viker in på trottoaren. Visst kanske var hon hundrädd oavsett ras men iallafall. Diez gick i kort koppel mellan mig och husväggarna så hon hade gott om plats att möta oss på trottoaren. Läste en blogg, som drivs av en tjej som säger sig vara en sann djurvän och att det inte är hundens fel utan ägaren. Fast hennes inlägg gör att jag bara ser dubbelmoral framför mig, för hon hyser verkligen agg emot raserna. SÅ matt på folk som tror på allt som sägs. Många har aldrig träffat en amstaff in real life. Så om ni möter mig på promenad medans jag fortfarande har en hund kvar och aldrig träffat en amstaff, kom gärna fram och hälsa. Om uppfattning inte ändras så låt gå, men döm inte hunden efter håret.

Nu har lyset släckts och jag bloggar i ljuset från stearinljusen. ( Har tom dragit ur laddaren ur datorn) Såå mysigt. Så om ni missat det så är det earth hour nu mellan 20:30-21:30 så släck lamporna nu gott folk.

Bara jag kan tända lampan igen ska jag påbörja hålla-mig-vaken-till-ett-projektet vilket än så länge är hemligt, avslöjar det när den är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Klottra gärna ner några rader så blir jag så glad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...