torsdag 14 januari 2010

På S-MVC idag

Var på specialist mödravården idag ang min magvärk. Barnmorskan skickade remissen i tisdags fm och på em ringe de o sa att jag hade tid på tors morgon.
Hon kände på magen och jag visade på vart värken sitter. Sen gjorde hon ultraljud på mage o njurarna. Högra äggstocken såg bra ut, den vänstra hade gömt sig men eftersom det är på hö som värken sitter så letade hon inte speciellt länge efter den. Men hon skulle kolla genom bilderna igen efter att jag hade gått. Hon kollade som sagt även på njurarna, den vänstra såg bra ut...men inte den högra (?!) så hon skickar remiss till röntgen för njurarna.

Min pappa opererade bort ena njuren för snart 1 år sedan då de hittade en tumör som var som en apelsin. 2 veckor senare när han lades in för operation hade den, enligt hans fru, växt till en storlek av en volleyboll. En av mina fastrar, som tyvärr inte finns med oss längre, operarade också bort ena njuren pga cancer. Hon kämpade mot cancer under större delen av mitt liv, men för snart 4 år sedan vann cancern. Någon vecka efter hennes bortgång dog en annan faster i cancer.
Visst blir man fundersam på om det kan vara en cysta, tumör. Funderar även om det kan vara efter krocken. Har haft ont på hö sida sen olyckan men ingen kollade upp det utan läkarna sa bara att jag nog blivit ordentligt nypt av säkerhetsbältet. Tänk om jag gått i snart 7 år med en "trasig" njure utan att läkare har lyssnat på mig då jag sagt att jag har ont.
Gynläkaren sa att det även kunde bero på att livmodern trycker mot njurbäckenet som gör att urinen inte kommer ner till blåsan som det ska. Men hon ville inte spekulera i vad det kan vara eller inte vara för det behövde inte vara något egentligen...fast den såg konstig ut.
Vill inte fundera så mycket på det, men visst blir man lite orolig, men ingen idé egentligen att oroa sig innan man vet vad det är. Skönt bara att få ventilera ut lite farhågor.

Förresten, ni som har varit gravida, vad säger egentligen SF-måttet? Jag hade ett SF-mått på 22 (v 24) och låg mellan den lägre kurvan och normal kurvan. De sa att det var helt normalt, men efteråt funderar jag på vad som egentligen menas med det..

kram

2 kommentarer:

  1. Jag förstår att du blir orolig när du inte vet vad som är fel. Men det är ju jättebra att de såg det nu. Om det är från bilolyckan är det ju hemskt att de inte kollat det förut!!!
    Hoppas ändå att detta bara är graviditetens verk och inga tankar på cancer nu!!
    Ett SF-mått är mest till för att se att något händer och att barnet växer. Men det är visst inte alls så pålitligt. Barnet kan ju ligga nära ryggraden, en del blivande mammor blir större och andra mindre, men barn, det får dom :)
    Försök sluta oroa dig. Tänk positivt, nu kollar de upp din njure, de har koll på graviditeten och du ska bara njuta nu.
    Stor kram!
    /K

    SvaraRadera
  2. Hej tjejen!! Jobbigt att du har ont!! :(
    När får du svar?
    Det kan ju vara graviditeten som spökar...inge cancer hoppas jag! :( Kram på dig !!

    SvaraRadera

Klottra gärna ner några rader så blir jag så glad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...