lördag 15 januari 2011

Vargjakten 2011

De skjutkåta jägarna gnider fingrarna extra varma nu när de får mörda ytterligare ett djur i vår skog. De dödar våra hundar, våra tamboskap, vargens fel att älg- och rådjurstammen minskat - snart tar de våra barn, säg inte att vi varnat er som älskar vargen.

Sagan om rödluvan och vargen berättas säkerligen varm i varghatarnas hus. En saga som en gång i tiden berättades för att barnen inte skulle springa för långt in i skogen, men idag berättas den för barnen för att forma dem till att växa upp som varghatare.

Licensjakten för varg startades för andra året i rad nu på morgonen. För någon timme sedan är jakten avblåst här i dalarna då de skjutit 5 vargar plus en som troligtvis är skadeskjuten. Förra året sköts 28 vargar, varav flera av dessa föräldradjur. I de fall som alfaparet sköts av har man inte kontrollerat hur det gått för valparna.

Naturvårdsverket säger att man infört denna licensjakt för att öka acceptansen för vargen. För att jägarna ska bli glada över att vargen finns så de får döda dem lagligt varje år eller??

Visst tycker att det är tråkigt för dem som förlorar sina hundar och tamboskap. De som har sina boskap i vargtäta områden borde få bättre hjälp med att skydda sin djur mot rovdjuren. Ihägnade boskap är ju som hamburgeresturanger för oss människor - snabbmat. Maten samlad på ett ställe, utan möjlighet att fly.

När man som hundägare, oavsett om man är jägare eller människa, har sin/sina hundar lösa i skogen ska man ha i åtanke att man är på vargens revir. Precis som våra hundar vaktar sitt revir, vaktar vargen den mot inkräktande hundar. Visst jag skulle bli jätteledsen om vargen tog mina hundar. Men inte skulle jag hata vargen för det. Det var ju mitt fel som släppte lös hunden i vargens revir och inte hade sån uppsyn på min hund så som jag kanske borde ha haft.

Viltstammarna i sverige har blivit allt mindre, mycket pga av de kalla men ack så snörika vintrarna som varit. Det har ju medfört att djuren inte fått tillräckligt med mat och således svälter ihjäl, de letar sig ut på vägarna då det pga snön är lättare att ta sig fram på plogade vägar vilket medför till fler viltolyckor. Jägarna skjuter av stammarna varje år vid jakterna, ibland kanske lite för hårt. Då viltstammarna minskar måste rovdjuren söka mat på annat håll och kommer således närmare bebyggelsen där maten i stort sett är serverad. Så ska det ju naturligtvis inte vara.

Nä bevara vargen, skydda dem mot mordiska jägare och gör något inaveln bland både varg o jägare



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Klottra gärna ner några rader så blir jag så glad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...