söndag 31 maj 2009

8 juni

Ska vi på visning i Orsa och kolla på ett hus, byggt 1922. Så otroligt vackert med STOOR potential. Mycket av den tråkiga o dyra renoveringen är klar, så som fönster, dränering o isolering. Men inomhus är det mycket som behövs göras, nytt kök, nya badrum, golv, väggar och tak och inte glömma byta uppvärmning. De sopm äger huset har installerat en ny oljepanna 2007. Hur F*N kan man välja att sätta in en oljepanna dessa tider. Men men smaken är som baken :) Skulle vara en dröm att få renovera detta charmiga hus. Tänk att sitta på någon av de två "punsch"verandorna med ett glas vin...mmm
Tanken att flytta tillbaks till Orsa har inte tidigare varit lockandet, men nu så. Sen får vi se hur det går på visningen om man får en annan uppfattning. Och sen se om det blir budgivning eller inte. För med tanke på hur mycket som behövs göras, så kan jag inte tänka mig att lägga nå högt bud.

Bilden är tagen från hemnet
Idag har vi varit till kråkberg så barnen och hundarna har fått badat. Tog tyvärr inte med mig kameran. Kändes som om det skulle bli kaos. Nog att hålla reda på två barn och två hundar.
Stranden var helt öde, så vi fick allt för oss själva. Dock var det inte nå varmt, men det tyckte inte barnen. Hade bestämt oss för att barnen inte skulle få bada, utan bara gå i till låren, men tillslut var de så blöta om kallingarna, så de fick tillåtelse att bada. Diezel älskar att bada och trivdes som fisken i vattnet. Boss som förra året inte alls tyckte om vattnet, blev alldeles tokig i vattnet. Han hoppade, simmande som om han aldrig gjort nåt annat, körde ner huvudet under vattenytan och plockade upp stenar o kottar från botten. Slog med tassen i vattnet så det skvätte och försöke sedan fånga dropparna. Ja ni skulle ha sett, så himla roligt att se honom. Sen när de hade fått svalka av sig så fick vi knappt upp Boss ur vattnet. Vi ska försöka ta oss ner till stranden varje kväll nu, så Boss får träna upp sitt ben som han är halt i. Var ju till veterinären igen i fredags. Och denna veterinär gjorde en väldigt grundlig undersökning, kände genom rörben, leder o allt annat. Och han sa att antingen var han höghalt. Dvs att hans hälta sitter högt upp i bogen och det kunde ta runt ett halvår innan han blir bra igen. Eller så har han fått en nervskada i bogen efter att blivit biten och det kan ta minst 1 år innan det blir bra. Men iaf så fick vi en förpackning med seraquin tror jag det heter, ett kosttillskott som intehåller glyckosamin (hur det nu stavas) för att bygga upp brosket o smörja leder. Om det funkar så tyckte vetten att vi skulle överväga att köpa ett foder som innehåller detta ämne. Så tiden får utvisa hur det blir.
Nä nu ska jag försöka göra en planritning på huset i orsa, för att bilda mig en uppfattning och drömma vidare.
Kram på er

1 kommentar:

  1. Visst blir man alldeles till sig när man planerar en flytt!? Huset ser charmigt ut! Men ska ni bo i Orsa? och jobba i Mora? Kram K

    SvaraRadera

Klottra gärna ner några rader så blir jag så glad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...